Op deze pagina vermelden wij waar we voor kunnen en mogen rijden, en waarvoor wij niet mogen rijden. 

Honden

Een gewonde hond.

Dit kan komen door aanrijding, vechtpartij, auto-ongeluk, maagkanteling, onderkoeling, oververhitting, verdrinking of verstikking. In al deze gevallen rijden wij direct naar het slachtoffer toe, en bieden de hulp aan, die op dat moment mogelijk is. Wij behandelen het dier ter plekke, zodat wij deze zo goed mogelijk naar de dichtstbijzijnde dierenarts kunnen brengen. 

Een gevonden hond.

Heeft u een hond gevonden, dan is het het beste, om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen, en zoveel mogelijk gegevens aan ons door te geven. Indien mogelijk, ook een foto van de hond. Wij zorgen er dan voor, dat deze op onze facebook-pagina geplaatst wordt, zodat de eigenaar contact met ons kan opnemen, en andere facebook-bezoekers, het bericht kunnen delen. 

Als er na 1 uur nog geen reactie is gekomen, komt de dierenambulance de hond halen, wordt er gecheckt, of de hond gechipt is. Als dit zo is, dan bekijkt de dienstdoende vrijwilliger, of deze chip ook geregistreerd is, zodat er contact met de eigenaar gelegd kan worden. Is er geen chip, of niet geregistreerd, dan wordt de hond naar 1 van de opvangadressen gebracht, waar hij/zij goed verzorgd zal worden, tot de baas hem/haar komt ophalen. 

Een vermiste hond.

Hiervoor mogen wij niet rijden. Wel kunnen wij de hond op onze facebook-pagina plaatsen, zodat de mensen het bericht kunnen delen, en iedereen in de desbetreffende omgeving, uit kan kijken, of de hond daar is. In deze is het ook weer belangrijk, dat wij zoveel mogelijk gegevens van de hond krijgen, en waar hij voor het laatst gezien is.  

Katten

Een gewonde kat.

Dit kan komen door aanrijding, onderkoeling, oververhitting, verdrinking of verstikking. In al deze gevallen rijden wij direct naar het slachtoffer toe, en bieden de hulp aan, die op dat moment mogelijk is. Wij behandelen het dier ter plekke, zodat wij deze zo goed mogelijk naar de dichtstbijzijnde dierenarts kunnen brengen. 

Een gevonden kat.

Heeft u een kat gevonden, en is deze nog gezond, dan is ons advies, geen eten te geven, en niet binnen te halen, maar buiten te laten lopen. De kat gaat vanzelf weer terug naar zijn/haar baasje. Een kat mag, volgens de Nederlandse wet, overal lopen. Gaat de kat na lange tijd (dagen) niet weg, dan kunnen wij hem/haar op onze facebook-pagina plaatsen, zodat de eigenaar contact met ons op kan nemen. Ook kunnen andere facebook-bezoekers het bericht weer delen.

Is de kat ernstig ziek of gewond, dan komt de dierenambulance om hem/haar naar de dichtstbijzijnde dierenarts te brengen, en plaatsen we hem/haar ook op de facebook-pagina. 

Een vermiste kat.

Hiervoor mogen wij niet rijden. Wel kunnen wij de kat op onze facebook-pagina plaatsen, zodat de mensen het bericht kunnen delen, en iedereen in de desbetreffende omgeving, uit kan kijken, of de kat daar is. In deze is het ook weer belangrijk, dat wij zoveel mogelijk gegevens van de kat krijgen, en waar hij/zij voor het laatst gezien is. 

Verwilderde katten.

Dat wordt per geval bekeken, omdat het van veel verschillende zaken afhangt, of ze daar weggehaald mogen/kunnen worden. 

Afstand doen van een kat.

Een eigenaar die afstand wil doen van een kat, moet dit in principe zelf regelen met een asiel, of nieuwe eigenaar zoeken. 

Vogels, knaagdieren, schildpadden, reptielen, egels en vleermuizen

Hiervoor kunt u bellen met Vogelopvangcenter Kieldrecht: +32(0)37733486 of +32(0)472365103

Vogels en knaagdieren kunt u ook naar de "vooropvang-adressen" brengen. Deze vrijwilligers gaan, als er dieren in de kooitjes zitten, 1 x per dag naar Kieldrecht, waar ze liefdevol opgevangen en verzorgd worden, voordat ze de vrijheid weer tegemoet kunnen gaan. 

Vooropvangadressen:

Koewacht

Zandberg 

  • Voor gewonde vogels, die niet door de melder naar een opvangadres gebracht kunnen worden, rijd de dierenambulance wel.
  • Voor zee- en roofvogels rijden we altijd. 

Vee

Vee heeft in principe een eigenaar.

Ziet u gewond vee in een wei, bel dan de politie : 0900-8844 Zij kunnen achterhalen, wie de eigenaar is.

Als er loslopende schapen zijn, en gevaar voor het verkeer opleveren, kunnen wij assistentie verlenen, bij het veilig stellen van de schapen.

Herten en reeën

Herten en reeën vallen onder het toezicht van Staatsbosbeheer. Ook in dit geval kunt u het beste de politie bellen : 0900-8844

 

Heeft u een dier gevonden, en weet u niet, wat u ermee moet doen, kijkt u dan bij de FAQ's, want misschien staat daar het antwoord op uw vraag. Kunt u het daar ook niet vinden, aarzel dan niet, en bel Stichting Dierenhulp Zeeuws-Vlaanderen +31(0)620331100