Periodiek schenken

Terug naar de Home page.

Wist u dat een periodieke schenking aan Stichting Dierenhulp Zeeuws-Vlaanderen, niet meer via een notaris vastgelegd hoeft te worden?
Dit kan nu heel eenvoudig met een formulier van de Belastingdienst. Door het invullen van dit formulier, kunt u ons voor minimaal 5 jaar steunen, voor een vast bedrag per jaar.
Hiermee verzekert u ons voor langere periode van inkomsten, waardoor wij vooruit kunnen kijken in het bereiken van ons doel: een dierwaardig bestaan voor alle dieren in Nederland. Bovendien is het totaalbedrag van de donatie(s) via de overeenkomst per jaar, volledig af te trekken van de belasting.
Hierdoor kunt u zeer voordelig aan ons schenken of juist een veel hoger bedrag schenken, terwijl u netto hetzelfde doneert als u met jaarlijkse giften zou doen, zonder overeenkomst.
 
Voorwaarden voor fiscale aftrekbaarheid
Als u jaarlijks het volledige schenkingsbedrag wilt aftrekken van de belasting, dient de schenking te worden vastgelegd in een overeenkomst. De schenking moet voor minimum 5 achtereenvolgende jaren, en in vaste termijnen plaats vinden, met ieder jaar ongeveer hetzelfde totaalbedrag.
U kunt in de overeenkomst zelf aangeven welk totaalbedrag u per jaar wilt schenken, of u het bedrag per jaar, per half jaar, per kwartaal of per maand wilt doneren.
 
Zo kunt u het eenvoudig regelen
Download het schenkings- en het machtigingsformulier van de site van de belastingdienst, vul het in en stuur het naar: Stichting Dierhulp Zeeuws-Vlaanderen.
 
 
Benodigde gegevens
Incassant ID nummer: NL.................
Adres: Stichting Dierenhulp Zeeuws-Vlaanderen, Zandbergsestraat 37,  4569 TC Graauw
 
 
Wilt u het eerst allemaal nalezen, dan kan dit op de volgende pagina van de Belastingdienst:
www.belastingdienst.nl Overeenkomst periodieke giften.